Поръчките по интернет съживиха общата тъговия през ноември

По предварителни сезонно изгладени данни през ноември 2014 г. оборотът в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети“ по съпоставими цени се увеличава с 0.1% спрямо предходния месец.

През ноември 2014 г. оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, нараства с 2.3% спрямо същия месец на предходната година.

През ноември 2014 г. оборотът нараства спрямо предходния месец при: търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия – с 10.7%, търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника – с 1.0%, търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита – с 0.1%.

Намаление е регистрирано при: търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки – с 2.7%, търговията на дребно с разнообразни стоки – с 1.5%, търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет – с 1.0%, търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали – с 0.8%, търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия – с 0.1%.

През ноември 2014 г. спрямо същия месец на 2013 г. оборотът нараства по-значително при: търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет – с 13.3%, търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали – с 6.4%, търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита – с 2.7%, търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия – с 2.1%. Спад е регистриран в търговията на дребно с разнообразни стоки – с 9.5%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *