Почина медийният експерт Васа Ганчева

Новината за кончината й съобщи сестра й проф. Вера Ганчева пред БГНЕС и бе потвърдена и от доц. Стоян Миланов, началник на Централна реанимация в „Пирогов“.
Васа Ганчева бе приета по спешност в болницата на 22 юни с остри коремни болки. Диагнозата й бе преплитане на червата. Лекарите съобщиха тогава, че й е направена успешна операция.
Преводачката Вера Ганчева разказа днес, че сестра й не е могла да преодолее обидата и това я е сринало физически. Авторката на „С Вас е Васа“  се сбогува с работата си във в. „уикенд“, след като от екипа на „Станция Нова“ й устроиха скрита камера. Човек от предаването предложи на Ганчева фиктивен рушвет, за да похвали рубриката  „Съдебен сбор“ в “Уикенд”.ТВ критичката оцени добрите си слова на хилядарка, но накрая склони и на 500 лв. Капанът вбеси Ганчева, която нарече поръчителите му – Иван и Андрей „хлебарки“.
„Как да не искам пари?! Вие не работите ли срещу пари? Аз съм професионалист. Разбира се, че щом получавам поръчка да напиша един материал, естествено е, че ще си искам хонорар“, оправда се критичката и обясни, че има безупречна репутация.
Скандалът около записа е отключил кризата, в резултат на която Васа Ганчева е постъпила в болница, разказа преди дни сестра й, цитирана от „Всеки ден“. Тя цитира лекуващите лекари на Васа Ганчева, които определили стреса, на който е била подложена, като “ураганен”.Сестра й не спести никакви критики към продуцентите на „Станция Нова“ Иван и Андрей. Техните несправедливи и отвратителни атаки действително минаха всякаква граница, убедена бе преводачката.
Васа Ганчева е родена на 29 април 1946 година в София. Беше водеща, сценарист, водеше рубрики в няколко вестника, режисираше. Играла е в различни филми. „Джинсът ми е македонски, румънски и северняшки. Резултатът, както виждате, е забележителен“, обясни веднъж критичката.
Баща й Лалю Ганчев бе член на ЦК на БКП, един от младите ръководители на БЗНС, зам.-министър на вътрешната търговия. Заради политически различния в средата на 60-те години е изпратен като посланик в Швеция.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *