Правителството обяви за продан недостроената сграда на НАП

Правителството обяви за частна държавна собственост недостроената сграда на НАП на бул. „Цариградско шосе“ 113 „а“ в София. Теренът е с площ от 15 дка с намиращата се в него административна сграда, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. Имотът бе предоставен на НАП, но поради липсата на пари за довършването му, „необходимостта за НАП от нея е отпаднала“, добавиха оттам.

Правителството възложи на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол да извърши приватизация на имота чрез публичен търг. Задължително условие за продажбата е изискването бъдещият купувач да завърши обекта и да го въведе в експлоатация или да го разруши и разчисти терена в срок от една година от сключването на приватизационния договор.

Преди време изпълнителният директор на НОИ Кр. Стефанов обясни, че поради неосъществения строеж на новата сграда на НАП, която да обедини всички поделения в София, процесът по обслужване на клиенти е затруднен. Той се надяваше, че дори и в условията на криза ще се намерят средства, така че сградата да бъде построена.

През юли 2009 г. компанията „Обединени български вестници“ на бившата шефка на тотото Ирена Кръстева се отказа да участва в спорната сделка за имотите на НАП. Според решение на правителството от 9 април същата година, Кръстева трябваше да получи четири имота на НАП (недовършената сграда на бул. „Цариградско шосе“ и офисите на агенцията на ул. „6 септември“ 10, бул. „Дондуков“ 52 и ул. „Аксаков“ 21), а в замяна – да построи нова сграда на приходната агенция.
НДСВ, което бе част от управляващата коалиция, оспори решението на кабинета за скандалния бартер за сградата на данъчните.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *