Преглед на печата

24 часа публикува интервю с доц. Израел, според когото възрастните трябва да ограничават разговорите си до около 2 минути и не повече от 2 часа за целия ден. За децата това време трябва да е съответно 60-ина секунди и 12 минути, научаваме от интервюто.
Билетите за влак ще поскъпнат с 5% до месец-два, посочва във водещата си статия 24 часа. Преди изданието шефът на борда на директорите на БДЖ Владимир Владимиров пояснява, че причината е в инфлацията и поскъпването на горивото за дизеловите локомотиви.
Родителите ще бъдат оценявани със звезди според грижите, които полагат за неследниците си, отбелязва Стандарт в материал, посвете на новия закон за детето.
Едва около 57% от младите хора до 30 години казват, че ако биха могли да изберат страната, в която да се раждат, искат това да бъде България, пише Дума, като цитирира проучване по инициатива на Националната спортна академия. По-голямата част от анкетираните казват, че мечтаят да забогатеят, въпреки че все още са зависими материално от родителите си.
Вестник Класа публикува данни от проучване, според което по-малко от 5% от домакинствата у нас са държали две трети от депозитите у нас през 2010 година.
Лошите дългове на фирми и граждани се увеличават, а събираемостта им става все по-трудна, посочва Дневник и уточнява, че вече се появават и „професионални дължници“, чиято цел е да вземат колкото се може повече кредити или стоки с ясната идея, че нама да ги изплащат.
Средната месечна заплата на шефовете в софийските общински дружества е 3 хиляди лева, научаваме от публикация в Новинар.
От първата страница на вестник Сега научаваме, че в края на втората година от мандата си кабинетът Борисов сведе административната реформа до ограничаване на новите назначения в администрацията със закон.
Над 30 лекарства, главно за тежки и редки заболявания, не се внасят у нас, но фигурират в позитивния лекарствен списък и по закон трябва да заплащат напълно или частично от здравната каса, посочва в темата си вестник Пари.
КАТ ще започне да проверява шофьорите за задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ чрез SMS, отбелязва Монитор.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *