Преглед на печата

Еврокомисията ще върне за втори път оценките за съответствие на пет от общо седемте оперативни програми, посочва СЕГА. Това означава, че още дълго страната ни няма да има право да усвоява пари. В сградите на фирма Информационно обслужване през последните години са наливани луди пари, пише същият вестник, като цитира интервю пред БНР на председателя на Надзорния съвет на фирмата Стоян Денчев. Той поясни само, че става дума за милиони.
През септември ще стане ясно дали ще се продължи с АЕЦ Белене, цитира ДУМА изказване на министъра на енергетиката Трайчо Трайков пред Националното радио. Предвидените за този проект средства са между 8 млрд и 9 млрд лв.
Над милион и половина лева на километър е взела за селски път фирма , свързана със сарая на Доган в Бояна, отбелязва 24 ЧАСА. Според данни на регистъра на обществените поръчки, през последните четири години компании около имението на ДПС са спечелили договори за около 130 милиона лева.

По-сурови присъди за тероризъм, престъпления срещу деца и интересите на държавата предвижда правителството, пише 24 ЧАСА, като цитира интервю на правосъдния министър Маргарита Попова пред БНР.

Бум на заразените от СПИН по морето отчитат големите болници по Черноморието, отбелязва НОВИНАР. Положителнитте проби за болестта през вторите четири месеца на годината вече са шест, като трима от заразените са жени.
В България медицинските сестри са по-малко от лекарите, пише ДНЕВНИК. Изданието цитира председателя на Асоцияцията на професионалиетите по здравни грижи Станка Маркова. Напусналите страната през миналата година сестри са близо 2 хиляди като тенденцията продължава.
От догодина цигарите, бензинът и токът за бизнеса ще поскъпнат заради повишаване на акцизите, посочва СТАНДАРТ. Вдигането им е предвидено в проектобюджета за 2010, за да изпълним ангажиментите си като страна-членка на ЕС.

Правителството няма да променя данъчните ставки догодина, отбелязва КЛАСА като се позовава на вариант на Средносрочната фискална рамка за периода 2010 -2013 г. Заложеният в нея спад на Брутания вътрешен продукт е между 1,2 и 1.5 процента, като темпът на свиване на икономиката ще се забави значително.
Призоваването в съда вече ще става със СМС, пише МОНИТОР. Причината за нововъведението, което от известно време се обмисля в средите на магистратите, е, че призовкарите трудно се справят с хитростите, които подъдими и свидетели прилагат, за да избегнат явяването си в съдебната зала.
Митничари и данъчни ще проверяват всички стоки които излизат или влизат към страните от Европейския съюз, пише на първата си страница ТРУД. Обект на постоянните проверки ще бъдат 9 пункта към Гърция и Румъния.
„Разчистване на сметки сложи Генов на дузпата“, е водещото заглавие на в. ПАРИ. Според изданието, акатаката срещу шефа на АЕЦ Козлодуй е заради фирми, свързани с жената на Георги Кадиев и с Иво Прокопиев.
Всички вестници пишат за смъртта на бившия вицепрмиер в кабинета на Иван Костов – Александър Божков. Изданията отбелязват, че първият преговарящ за членството на България в ЕС е бил страстен любител на музиката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *