Преглед на печата

 
 
 

 

 

Кризата умножи имотите и парите на депутатите от мнозинството, премиерът и шефът на МВР погасиха ипотечните кредити за ГЕРБ, най-беден е социалният министър, а най-богат е шефът на регионалното ведомство, пише вестник СЕГА по повод публикуваните от Сметната палата имотни декларации на властта. Темата е основна за днешните вестници, като всички те отбелязват в заглавие или подзаглавие, че Ахмед Доган е декларирал хонорара си от „Цанков камък“ и вече официално е милионер.
ТРУД и 24 ЧАСА се спират на имотите на магистратите – „Бедни“ магистрати с добри имоти край морето“ е заглавието на ТРУД, а на 24 ЧАСА – „Съдии с „бедни“ роднини купили много имоти“.
„Приморско и Созопол най-желани от Темида“ – пише и СТАНДАРТ. Водещото заглавие на вестника е „Царят с 1 милион от небето“. В материала се пояснява, че Сакскобургготски е декларирал влог в чужбина с левова равностойност над 4 милиона, с близо 600 хиляди повече от предишната година, като от декларацията не е ясно тези пари от какво са получени. „Бивши министри бедни като църковни мишки“ – тази гледна точка избира МОНИТОР.
Изследването на Националния център за изучаване на общественото мнение за икономическата конюнктура е другата основна тема в печата. „43 на сто от фирмите смятат, че са стигнали дъното“, пише ТРУД.
Водещото заглавие на вестник КЛАСА е: „Кризата сви оборотите на 86 на сто от компаниите у нас“. „Една трета от мениджърите са песимистично настроени, очакват се нови съкращения“, допълва изданието в подзаглавие.
Новите цени на газа и парното от 1-ви юли са водеща тема за ДНЕВНИК и ПАРИ. „Газът поскъпва с почти 25 на сто, парното – с над 11 %“, пише ДНЕВНИК. Под заглавие „Индустрия в нокдаун“ ПАРИ отбелязва, че шоковото увеличение на цената на газа изправя някои производства пред риска от загуба на пазари и окончателно затваряне. Най-засегнати са производствата на торове, стъкло, металургията и машиностроенето, допълва вестникът.
„Лекари и пациенти протестират утре“ е заглавие във вестник ДУМА, който отбелязва, че и лекарите, и пациентите изразяват несъгласие с делегираните бюджети на болниците. Водещото заглавие на броя е „Слагат камери в такситата“.
МОНИТОР и НОВИНАР излизат с еднакви заглавия на първа страница: „Плащаш 30 бона, ако те хванат пиян зад волана“, пише НОВИНАР. Заглавието на МОНИТОР е: „30 бона глоба и арест за пияни шофьори.“ Предложението е на заместник-главния прокурор Валери Първанов, който съобщил, че през миналата година 12 хиляди души са били осъдени за шофиране в нетрезво състояние.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *