През 2016 интернет окончателно ще победи телевизията, смятат от Microsoft

Интернет окончателно ще победи в битката с телевизията през следващата година. Това прогнозират специалисти от Microsoft Research. Броят на потребителите на сайтове, които предават поточно видео, ще превиши телевизионните зрители.

Тази тенденция е особено отчетлива в Китай, където над половината жители ще гледат догодина олимпиадата не по телевизията, а директно в интернет, като една от причините е по-високото качество на изображението, пише TechNews.

Ще се променят иначините за взаимодействие на хората с компютрите.Според Бил Бъкстон, старши изследовател, хората все по-често ще използват стилуси. Цифровите писалки набират популярност, въпреки спада, който преживяха, след появата на сензорните интерфейси. Именно стилусите ще станат нова тенденция през 2016 г., за което свидетелства фактът, че топ смартфоните и таблетите от тази година се доставят в комплект с писалки.

Крис Бишоп, ръководител на британския филиал на Microsoft Research, очаква появата на нови микропроцесори, оптимизирани за машинно обучение. Благодарение на своята способност да се самоусъвършенстват, подобни чипове ще изземват мястото на графичните ускорители. Техни предимства също така са компактността и по-високата производителност.

Разработки в областта на изкуствения интелект като Siri, Cortana и други електронни помощници ще стават все по-търсени през 2016 г.,прогнозира Лили Ченг, генерален директор на Microsoft Research NExT. Според нея, подобни технологии все по-често ще взимат участие в мрежовия живот и общуването между потребителите.

Други специалисти от Microsoft Research прогнозират ускорено развитие на облачните технологии, суперкомпютрите и биоинформатиката, както и начините за компютърна обработка на естествен език. Любопитна прогноза с по-далечен хоризонт е, че медицината ще победи рака в рамките на 10 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *