Прогнози за 2017 от технологичните инвеститори

Всяка нова година започва с усещане за неизвестност на финансовото поведение на инвеститорите. Наближаващата 2017 се очертава да бъде малко по-различна от предходните години. Новоизбраният президент на САЩ е непреедсказуем по природа и всички наблюдатели и анализатори са в очакване на политиките, които Тръмп ще форсира в началото на мндата си.

Независимо от неизвестността, топ инвеститори от високотехнологичния сектор имат някои доста интересни прогнози за онова, което може да се очаква през 2017 година. Анализаторският фокус е насочен към широк спектър от процеси, като се започне с ефектът на Брекзит върху Лондон, който е и високотехнологичен центер, данъчните реформи, които могат да доведат до нови листвания на борсата, нови сливания и продибивания на компании.

Много компании разработват елегантни решения за потребители на финансиране за крайно плащане, което да се окаже по-евтина технология за плащане в сравнение със сега действащите компании за кредитни карти, както и за потребители, които не биха били одобрени за кредитна карта при сегашните условия. Заемите в крайна сметка могат да достигнат статус на равнище доближаващ се до продуктите и услугите, които днес са всеобщо достъпни.

Друга прогноза касае очакването, че парите ще останат в банките приоритетно. Това може да активизира процеси на сливания, но тези фирми ще продължат  да бъдат активни като стартъпите например, за да бъдат спсссобни да наемат най-добрите и талантливи хора за своите бизнес цели и стратегии. Очертава се картина на несигурен и негарантиран растеж, и по-малко юридически регулации в технологичния сектор през 2017 година.

 

Митко ДИНКОВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *