Производителят на прочутите лондонски таксита е пред фалит

Причината за мярката е невъзможността на фирмата да си осигури необходимите средства за оцеляването си.
Проблемите на компанията като че ли нямат край. По-рано този месец тя беше принудена да изтегли 400 автомобила от модела TX4 заради проблеми със скоростната кутия. Впоследствие фирмата спря продажбата на този модел коли. Към днешна дата Manganese Bronze дава работа на 300 души само Великобритания, съобщава „Би Би Си“. Иначе голяма част от производството ѝ е изнесено в Китай.
След наложилото се изтегляне на превозни средства търговията с всички акции на основаната през 1899 г. британска компания беше спряна. Това постави бъдещето й под сериозна запалаха. Миналата седмица се появиха информации, че Manganese Bronze води преговори за получаването на допълнително финансиране. То трябва да дойде от китайската компания Geely, която държи 20% от акциите в британския холдинг. За момента резултатите от спешните преговори не са ясни.
През януари производителят на знаковите лондонски черни таксита обяви, че не е регистрирал никаква печалба през тази година. Продажбите също не са в по-добро „здраве“ – 1502 таксита са били продадени през изминалата година в сравнение с 1633 през 2010 г. Намалението е в размер на 9,1%.
Превозните средства, произвеждани от Manganese Bronze, са неотменима част от пейзажа в Лондон. Въпреки това остаряващото производство среща все по-голяма конкуренция в лицето на немската компания Mercedes-Benz и японската Nissan. Последната обяви плановете си да започне да доставя таксита в Лондон още през следващата година, пише „ФТ“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *