Робърт Де Ниро ще изиграе измамника Бърнард Мадоф

Телeвизия HBO е купила правата за публикуваната неотдавна книга „Истина и последици: Живот в семейство Мадоф“, написана с помощта на сина на aмериканския финансист и бивш управител на фондовия пазар Nasdaq – Андрю, и други членове на семейството.
Андрю и майка му Рут участваха в представянето на книгата с появата си в телевизионни предавания, включително в пространно интервю за предаването „60 минути“.
68-годишният Де Ниро ще изиграе ролята на бившия финансов експерт от „Уолстрийт“ Бърнард Мадоф, който успя да измами инвеститорите, изграждайки финансова пирамида на стойност 50 милиарда долара.
Мадоф беше осъден на 150 години затвор, а семейството му се отрече от него след самоубийството на големия му син Марк през декември 2010 г., защото не можел да живее със срама от злоупотребите на баща си.
Биографията ще бъде използвана като източник на материал за филма, който ще бъде продуциран от Де Ниро и неговата партньорка Джейн Розентал в компанията му Tribeca Productions („Трибека Продакшънс“), съобщи БГНЕС.
Книгата е написана от Лори Сандел и разказва за живота на семейството след ареста на Мадоф преди четири години. Тя разкрива, че Мадоф и съпругата му Рут опитали да се самоубият след разкриването на измамата.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *