Световната банка с прогноза за 8.5% ръст на БВП на Китай

Представителството на Световната банка в Китай публикува наскоро доклад, който посочва, че се наблюдава повишаване на увереността сред местните потребители и предприятия относно икономическото развитие на страната, а пазарът на труда се подобрява.

Световната банка дава $160 млрд. за възстановяване - Свят - Стандарт Нюз

Стандарт

Банката очаква икономическият растеж на Китай да достигне 8,5% тази година. В коментар за доклада, говорителят на Външно министерство Уан Уънбин посочи, че Китай приветства всички страни да участват активно на китайския пазар, да споделят възможностите за развитие, които той създава и да постигнат общ напредък, информира economynews.bg.

„БВП на Китай продължи да нараства стабилно през първите пет месеца, а реално използвания чуждестранен капитал в страната достигна 481 милиарда юана, което е ръст от 35,4% на годишна база.

Преките финансови инвестиции възлизат на 43,29 милиарда долара, което е ръст от 2,6% на годишна база. Общият обем на износа е рекордно висок – 14,76 трилиона юана, и това дава силен тласък за възстановяването и растежа на световната икономика“, каза Уън Уънбин.

Говорителят добави, че Китай ще продължи да разширява отварянето си във всички сфери и ще работи за превръщането на пазара си в световен, споделен и от полза за всички.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *