СЗО: Коронавирусът вероятно няма да изчезне

Коронавирусът вероятно няма да изчезне, тъй като вирусът продължава да мутира в страните с ниски нива на ваксинация. Това заяви Майк Райън, изпълнителен директор на програмата за извънредни ситуации към СЗО, цитиран от CNBC.

 

Снимка: iStock

„Смятам, че този вирус ще остане с нас и ще продължи да се развива, подобно на пандемичните грипни вируси. Той ще се превърне се в един от вирусите, които ни засягат“, коментира Майк Райън, информира infostock.bg.

От СЗО не веднъж са заявявали, че ваксините не са гаранция за това, че светът ще изкорени COVID-19, подобно на други вируси.

Коронавирус в България: никъде другаде в ЕС хора не издъхват на стълбите пред болница | Новини и анализи от България | DW | 23.11.2020

DW

Здравни експерти, сред които главният медицински съветник на Белия дом д-р Антъни Фаучи и главният изпълнителен директор на производителя на ваксини срещу коронавируса Moderna Стефан Бонсел предупредиха, че за в бъдеще светът ще трябва да се научи да живее с COVID-19, както се е научил да го прави с грипа.

„Хората казваха, че ще елиминираме или че ще изкореним вируса. Не, няма да го направим. Това е много малко вероятно“, коментира Райън.

„Ако светът беше предприел ранни стъпки за спиране на разпространението на вируса, ситуацията днес би могла да бъде много по-различна“, заявиха още от СЗО.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *