Смениха ръководството на Българската агенция за инвестиции

Новият изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции е Стамен Янев. Той е назначен със заповед на министъра на икономиката Божидар Лукарски, след съгласуване с премиера Бойко Борисов, съобщиха от Министерството на икономиката. За зам.-изпълнителен директор на Агенцията е назначена Маджиде Ахмедова.

Янев е юрист, специализирал в сферата на сливанията и придобиванията на компании, както и в областта на инвестициите. Работил е в големи международни консултантски компании, сред които и българските подразделения на някои от четирите най-големи одиторски фирми в света. Той е магистър по право от СУ „Св. Климент Охридски“, а след завършването си е специализирал европейско и английско право в ASSER College Europe, Холандия, University of Cambridge, European University Institute, University City College във Флоренция, Италия. Стамен Янев е член на Софийската адвокатска колегия и главен асистент в Института за държавата и правото при БАН, секция по публично-правни науки.
Маджиде Ахмедова е икономист и има управленски стаж в държавната администрация и в икономиката. Работила e в данъчната администрация, била е и заместник-изпълнителен директор на Агенцията за приватизация. Заемала е и позиции в Индустриален холдинг „България“ и „Алкомет“ АД – Шумен.

До момента изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции бе Светослав Младенов със заместник Костадин Джатев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *