Спад на туризма в Египет

В Египет само през 2016 г. вече са затворили 220 хотела, което се дължи на спада в туристическия поток в страната. Повечето от загубите, понесени в туристическия сектор са за Шарм Ел-Шейх, където спряха да работи 54 хотела. В Хургада затворени са 34 хотела, а в Марса Алам – 35.

 

Според прогнозите на комитета по туризъм на Асоциацията на египетски бизнесмени, броят на неработещите хотели ще се увеличи хотел след празника Курбан Байрам, който се счита за голям празник за мюсюлманите и тази година се пада на 12 септември.

По-рано беше съобщено, че Египет през първата половина на 2016 г. е загубил повече от половината от чуждестранния туристически трафик, в сравнение със същия период през 2015 г. – страната е била посетена от само 3 милиона чуждестранни туристи. Хотелиерите казват, че особено е намалял потокът от туристи от Русия, Великобритания и Италия, информира economic.bg.

Въздушният трафик между Египет и Русия беше преустановен след катастрофата на руски самолет над Синай в края на октомври 2015 г. Основната версия за причините за катастрофата е експлозия на борда. Москва заяви, че полетите между двете страни ще бъдат възстановени, когато сигурността на египетските летища бъде осигурена.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *