Спестяванията на германците достигнаха рекордните 6,6 трилиона евро

Ниските лихви не са смутили германските вложители и през 2019 г. спестяванията на домакинствата значително са се увеличили, предаде ДПА.Спестяванията на германците достигнаха рекордните 6,6 трилиона евро.

Резултат с изображение за германия банки евро

Според изчисленията на Де Цет банк (DZ Bank) финансовите активи на частните домакинства вероятно са нараснали с около 441 млрд. евро до рекордните 6,6 трлн. евро миналата година.Спестяванията на германците достигнаха рекордните 6,6 трилиона евро.

Това се дължи на факта, че германците спестяват повече пари, като делът на спестяванията вероятно е останал без промяна спрямо 2018 г. на ниво 11 процента, информира bnr.bg.

Това означава, че на всеки 100 евро разполагаем доход, 11 евро са заделени като спестявания.

Резултат с изображение за германия банки евро

Вложителите в акции са спечелили от повишението на котировките на фондовите пазари.

Проучването на Де Цет банк обхваща банкови депозити, пари кеш, облигации и инструменти на паричния пазар, акции, фондове, застраховки, пенсионни осигуровки и други финансови участия.

Една  промоциите на немската Commerzbank е под формата на кеш. Всеки нов клиент получава 200 евро в брой. Срещу това благодеяние той трябва да се ангажира през средващите три месеца да използва сметката си с поне пет транзакции всеки месец, всяка над 25 евро. В тези транзакции са включени и преводи от друга собствена сметка, теглене на банкомат или плащане на ПОС терминал.

Петдесет евро кеш дава банката на клиента си, ако не е доволен от сметка и реши, че иска да я закрие. Ако след като си показал желанието си да закрие сметката, все пак реши да остане клиент на банката, получава нови 50 евро. На добрите си кредитори банката предлага допълнителни бонуси под формата на ваучери за онлайн пазаруване в AMAZON, информира в.Банкер.

Предишната сметка се затваря с помощта на банката (тя се грижи за това всички клиенти, доставчици, работодатели и т.н. да бъдат уведомени за новата сметка). С цел стимулиране на лоялността се дават допълнителни бонуси под формата на ваучери за онлайн пазаруване, като се активират различни услуги за улесняване на онлайн разплащането, допълнителни бонуси под формата на мили за полети (бонус точки). Сметката, за разлика от подобните у нас, е безусловно безплатна, без месечна такса и е свързана с безплатна VISA/MASTERCARD.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *