СУ обяви допълнителен прием за 600 незаети места в различни специалности

  Става въпрос за над 500 местата за редовно обучение и около стотина – за задочно, в различните специалности.
За тази кандидат-студентска кампания в СУ бяха отворени 4060 места.
Сред специалностите, по които ще има допълнителен прием, са: „Философия“, „История“, „Етнология“, „Социални дейности“, „Българска филология“, „Славянска филология“, „Математика“, „Информатика“, „Физика“, „Химия“, „Компютърна химия“, „Биология и английски език“, „Икономика“, „Теология“.
Кандидатите трябва да отговарят на следните условия – да не са класирани за студенти в СУ или да не са участвали в кампанията на висшето училище.
Срокът за регистрация на кандидат-студентите е от 12 до 17 септември.
Те трябва да представят молба по образец, копие от дипломата си за средно образование, квитанция за платена такса от 30 лв., служебна бележка с резултати от кандидатстудентски изпити, положени в друго висше училище, валидни за съответната специалност в СУ.
Документите ще се приемат в Информационния център на Ректората.
Такса няма да плащат кандидатите в Софийския университет, регистрирани с входящ номер в етапите на класиране, уточняват от висшето училище.
Ще има и допълнителни изпити на 19 септември –
устният изпит по теология ще е от 9.00 ч. в сградата на Богословския факултет, на площад „Света Неделя“. Изпитът по физика също е от 9.00 ч., но в сградата на Физическия факултет, на бул. „Джеймс Баучър“ 5.
Класирането на кандидат-студентите за допълнителния прием в СУ ще бъде обявено на 21 септември.  Приетите ще могат да се запишат на 26 и 27 септември.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *