Тайланд пуска гратис туристи през зимния сезон

Тайланд отмени таксата за издаване на туристически визи за гражданите на 19 страни, сред които и България, през силния зимен сезон, съобщи местният вестник „Патая мейл“.Визите ще бъдат издавани безплатно, ако за тях се кандидатства в тайландски посолства или консулства. В случай че съответните молби бъдат подадени при пристигане в Тайланд, ще се плаща по-ниска такса. Мярката ще бъде в сила от 1 декември до 28 февруари.
Таксата за издаване на туристическа виза за Тайланд в момента възлиза на 1000 бата (близо 52 лева).
Очаква се нейното временно отменяне да увеличи броя на туристите в страната по време на силния зимен сезон с над 357 000. Според разчетите на тайландското правителство това ще донесе 28,703 милиона бата (близо 1,5 милиона лева) допълнителни приходи. В резултат ще бъдат създадени над 62 000 временни работни места.

Азиатската перла е рай, разбира се, за всекиго – бил той мъж или жена – и е вълшебно място за семейно летуване. Но за мъжа има специални екстри и неустоими изкушения. Цялата туристическа индустрия е впрегната да ви направи щастливи, да ви разсее, отпусне, да ви накара да забравите задръжките си. Туризмът е основен поминък заради климата (когато в Европа и азиатския Север е люта зима, тук е жежко лято), заради екзотичната флора и фауна, заради белите пясъчни плажове и топлия Индийски океан, заради златните храмове и дворци. Но именно секстуризмът прави Тайланд необичаен и го отличава коренно от “събратята” му с подобни културни и природни забележителности.

Тук наемането на местно момиче – за нощ, за уикенд или за седмица-две – е сведено до най-обикновена услуга като рент-а-кар. Брошурите и специализираните туристически списания по хотелите са пълни с обяви на фирми, които предлагат “най-красивите момичета за ескорт на чужденци” или пък за “масаж в стаята на клиента”. Изцяло от волята на въпросния клиент зависи дали масажистката/компаньонката ще смени ролята си и ще добави секс като “принадена стойност” към услугата.

В същото време някак не можеш да наречеш това проституция – отсъства онова хладно дистанциране и броене на минутите до края на сеанса, характерни за западната платена любов ниска категория. От очите на тайландската жена, която се продава, струи топлина, всеотдайност и обещание за неподозирани наслади. Западните мъже идват, за да си купят парченце от автентичната източна любов, която тук е издигната в култ и превърната в изкуство. Тя наподобява малко на жертвения ритуал от дълбока древност, в който девственици и омъжени жени се отдавали край храмовете на случайни минувачи. Заради тази магия в Тайланд май е изключение да си наемеш момиче само за една нощ. Самотният турист обикновено остава до края на ваканцията с онази, която е избрал уж за кратко.

 

Кольо ЗЛАТАНСКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *