Технически анализ на валутите

автор:ФК ИК Популярна каса АД

EUR/USD

Вчера долара се възстанови от най-ниското ниво тази година спрямо еврото. Двойката направи дъно на 1.4109 и закри на1.4162. На часовата графика имаме сформиран триъгълник, индикиращ консолидация. Низходящата сила е значителна, но технически възходящия сценарий в средносрочен период не е нарушен все още. Колкото по-дълго двойката остане над 1.4050, бичата трендлиния на четиричасовата графика ще издържи Краткосрочните сигнали са низходящи. Пробив под 1.4050 може да предизвика по-голяма меча корекция към 1.3890. CCI е на път да премине надолу 100 на дневната графика, предполагайки потенциален низходящ натиск.

GBP/USD

Зелените пари се също възстановиха слабо и спрямо паунда вчера. На нивата на Фибоначи, от по-дългосрочна гледна точка на дневната графика, виждаме че това низходящо движение е всъщност нормална корекция и не би трябвало да е изненада. Сигналите са низходящи в близко време, но остават възходящи в средносрочна перспектива. Може би е по-добре да се изчака по-нататъшното развитие на пазара. Непосредствена подкрепа се вижда на 1.6240 и 1.6110. CCI проби надолу линията 100 на дневната графика, предполагайки потенциален натиск надолу.

USD/JPY

Долар/йена не направи съществено движение вчера. На дневния таймфрейм имаме формация „триъгълник”, индикираща консолидация. Нагоре ключовото равнище 96.60 би трябвало да е силна съпротива. Пробив над тази зона може да предизвика по-нататъшен възходящ моментум. Първата подкрепа за днес е 95.37 (вчерашното дъно). Спад под това ниво може да доведе до по-нататъшно низходящо движение към 94.50. CCI е в неутрална зона на четиричасовата и дневната графики.

USD/CHF

Вчера долар/франк коректира нагоре. В средносрочен изглед, възходящия корекционен моментум би трябвало да е нормално движение, колкото по-дълго двойката остане под 1.0810. Най-близката подкрепа е в района на 1.0600 (вчерашното дъно). CCI е на път да премине нагоре -100 на дневния таймфрем, сигнализирайки за потенциален възходящ натиск.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *