Топ 10 на световните ски курорти с най-скъпи имоти

Savills World Research и Alpine Homes правят подробен преглед на цените на недвижимите имоти, намиращи се в най-добрите ски региони в света, съобщава немският икономически вестник Handelsblatt. Въпреки скоро отминалата икономическа криза, цените на недвижимите имоти (които включват най-често вили и къщи) в топ ски курортите стартират от 16000 евро за квадратен метър и достигат размер от над 31000 евро за квадратен метър.

Това означава само едно – който иска да си купи имот в топ ски курорт във Франция, Швейцария, САЩ или Канада ще трябва „да се бръкне дълбоко в джобовете си“. Трябва да отбележим, че британските купувачи отново са се активизирали, заради слабото евро, което открива нови възможности за инвестиции във Франция, Австрия и Италия. Следва и класацията, която представя Топ 10 на световните ски-курорти, където имотите са най-скъпи.

Ски регионите на САЩ и Канада се простират през три основни планински вериги – десет пъти по-големи отколкото Алпите по географска площ. В тях се намират и международно признатите ски курорти. Разбира се най-активни в покупките на недвижими имоти в канадските ски центрове са най-вече местните купувачи. Цените на имотите са все още под пиковите нива от 2007 г. 10-тото място е заканадскияУистлърс цена 16860 евро на квадратен метър за имот в курорта.

На 9-то място е френския ски курортМежев, при който цената за недвижим имот стартира от 17530 евро. Интересен факт е и това, че 92% от купувачите в курорта го купуват не само за собствена употреба, но и като капиталова инвестиция.

На 8-мо място е друг френски ски курорт -Вал Д'Изер. При него цените на недвижимите имоти са около 19700 евро за квадратен метър.

На 7-мо място е ски курортаМерибел.Според експерти закупуването на имот в Méribel е добра инвестиция. Средно цената на недвижим имот в ски курорта е около 21630 евро за квадратен метър, като според експертите цената ще продължава да се покачва.

На 6-та позиция еВейлв Колорадо, известен още като „държавата на зимните спортове в САЩ“. В щата Колорадо има цели 26 ски курорта, като най-големият и най-популярен е Вейл, където да се заплатят около 25200 евро за квадратен метър, ако някой иска да се сдобием с недвижим имот в луксозния ски курорт.

5-ти в класирането еВербие.В този швейцарски ски курорт са забелязвани членове на кралските семейства на Дания и Обединеното кралство. Ето защо цената за квадратен метър на недвижим имот в този ски курорт стартира от 25 200 евро.

На 4-то място е друг швейцарски курортЦермат. Който иска да си купи къща тук, ще трябва да плати средно по 29070 евро на квадратен метър, за да може да има за съсед една или друга знаменитост. Цермат е разположен в подножието на световно известният връх Метерхорн, а освен това в него има жилище и родената в Сингапур световно известна цигуларка Ванеса Мей.

На 3-то място е отново швейцарски ски курорт. Това еСейнт Мориц. Цените за квадратен метър за недвижим имот в курорта достигат около 30900 евро. Влияние върху цените на недвижимите имоти в курорта оказват и знаменитостите, които го посещават или купуват имоти в него. Скоро дори канцлера прекара своята ваканция в Сейнт Мориц.

На 2-място е швейцарскияГщаад. Цената на неджвижимите имоти в ски курорта стартира от 31220 евро на квадратен метър.

Лидер сред най-скъпите ски курорти еКуршевел, намиращ се във френските Алпи. В курорта цената на квадратен метър за хижа стартира от 31 340 евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *