Търговците на зърно масово укриват данъци

Те се нареждат на второ място след търговците на едро, при които „на светло” са извадени допълнителни задължения от 71 млн. лв, съобщават от пресслужбата на приходната агенция. От там допълват, че 100 от ревизиите, които данъчните са направили на търговците на зърно, са приключили с ревизионни актове.
В края на ноември изтича срокът, в който търговците на зърно, регистрирани по ЗДДС и по Закона за съхранение и търговия със зърно, трябва да свържат касовите си апарати с приходната  агенция. След този срок  НАП Варна ще започне масови проверки в цяла Североизточна България, за да установи спазени ли са законовите изисквания. Ако някой от търговците извършва търговия на зърно след края на ноември и фискалното му устройство няма дистанционна връзка с НАП, може да бъде глобен с до 10 000 лв. и едновременно с това обектът му да бъде запечатан.
Всеки търговец на зърно може да провери дали неговото фискално устройство подлежи на доработка, за да отговори на изискванията на новата наредба за отчитане на продажбите с фискални устройства или ще му се наложи да си купи ново.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *