Финансовите резултати: ясни признаци на възстановяване

Финансовите резултати на коропрациите, създаващи хай-тек продукти, и прогнозите за тях издават, че най-вероятно кризата върви към своя край и е налице началото на възстановяване.
Acer, третата компютърна марка в света, обяви вчера, че очаква приходите за тримесечието да отбележат нарастване с около 5 процента. Подобен ръст не е висок, но е знак, че тенденцията “тръгва” нагоре и търсенето на ИТ продукти отново набира скорост, предаде TechNews.
Acer обяви също така, че очаква доставките на персонални компютри да нараснат през четвъртото тримесечие и продажбите на компютри да се увеличат осезаемо през празничния сезон.
Google също обещава добри финансови резултати. Инвеститорите очакват с нетърпение анонса, защото прогнозират, че данните ще говорят за ръст през изминалото тримесечие. Наскоро шефът Ерик Смит заяви, че най-лошото от кризата е вече зад гърба ни и изрази оаквания, че нетните приходи за последната четвърт ще покажат умерено нарастване в сравнение с предходното тримесечие.
Разбира се, успехите на две компании не могат да се приемат за генерална тенденция, но ако две от най-големите имена в ИТ говорят за загряване на бизнеса, навярно е основателно да се очаква и други да потвърдят тази тенденция скоро.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *