ФК Барселона и Рома с фен токени

ASR, BAR и ACM публикуваха сериозни увеличения, след като платформата за фен токени на Socios си партнира с UEFA, за да предостави NFT и други бонуси, които могат да бъдат изкупени от европейските футболни фенове.Бранител на Рома ще е вън от терените два месеца - Topsport.bg

 

Използването на незаменимите токени (NFT) продължава да се повишава, тъй като възможните приложения на технологията започнаха да се разпознават в сектори, вариращи от спортни забавления до недвижими имоти.

Един сектор на този пазар, който отбеляза скок на 28-ми февруари, са проектите за фен токени, протоколи, които позволяват на притежателите им да участват в управлението на любимите им спортни марки и да получават специализирани NFT и други уникални дигитални артикули.

Топ 7 монети с най-голяма промяна в цената за 24 часа. Източник: Cointelegraph Markets Pro

 

Данните от Cointelegraph Markets Pro и TradingView показват, че трите най-големи печалби през последните 24 часа са били на фен токените на FC Barcelona (BAR), AS Roma (ASR) и Atletico De Madrid Fan Token (ATM), които са всички фентокени – част от протокола Chilliz (CHZ).

Три причини за скока в цената на тези фен токени включват партньорство между Socios и Съюза на европейските футболни асоциации (УЕФА), повишеното внимание към футбола, тъй като квалификационните мачове за Световното първенство продължават, както и популярността на NFT, която се комбинира с най-гледания спорт на планетата.

Партньорството с УЕФА

 

Наскоро обявено партньорство между УЕФА, ръководещият орган на европейския футбол, и Socios, протокол, който се фокусира върху създаването на фен токени, може да бъде един от двигателите на настоящото рали.

Партньорството в момента е сключено до 2024 г. и утвърждава Socios като регионален спонсор на Шампионската лига, което е най-известното състезание, провеждано от УЕФА.

Чрез това сътрудничество, фен токени ще бъдат предоставени безплатно на притежателите на фен токени на клубове, участващи в Шампионската лига, както и в Лига Европа и Лигата на конференции Европа.

Феновете на клуба, които държат токени, имат възможността да спечелят VIP изживявания или безплатни NFT, които падат по време на игра на живо, стига да държат своите токени в приложението Socios.

Текущи състезания

 

Втората причина за силата, която се наблюдава в множество фен токени, е футболния сезон и създавсането на вълнение за Световното първенство, което е планирано да започне на 21-ви ноември 2022 г.

Футболният сезон обикновено продължава от август до май, което означава, че сезонът е на три четвърти от приключил, като отборите и техните фенове сега следят всякакви възможни мачове от шампионата.

Вълнението за футбола също нараства, тъй като в момента се провеждат квалификационни мачове за Световното първенство през 2022, което трябва да се проведе в Катар от 21-ви ноември до 17-ти декември.

Футболът е най-популярният спорт на планетата, което го прави идеален за прилагане на технологията фен токените за по-добро взаимодействие с феновете и предлагане на нова ера на спортни сувенири.

Рома - ЦСКА София: прогноза, анализ, статистика • TopZalozi.com

Нарастващата популярност на NFT

 

Трети фактор, спомагащ за увеличаването на фен токените, е общата популярност на NFT, които продължават да набират сила на масово ниво с възникването на нови случаи на употреба.

Спортните колекционерски предмети отдавна са отличителен белег на различни сектори на пазара, вариращи от карти до оборудвания в играта, подписани от играчите, които ги използват.

Тъй като дигиталната технология продължава да се интегрира във всички аспекти на ежедневието, сега тя оставя своя отпечатък в колекционерския свят чрез създаването на единствени по рода си цифрови артикули, които се съхраняват в блокчейн.

С фен токените притежателите вече могат да получават NFT, създадени по време на мачове на живо и в изключително ограничено количество, осигурявайки невиждано досега ниво на рядкост в спортните сувенири, записани на блокчейн.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *