Франция планира по-висока пенсионна възраст

Сред обсъжданите мерки между правителството и президента Еманюел Макрон след изборите по-рано тази година е повишаването на пенсионната възраст от 62 на 64 или 65 години.

Франция увеличава пенсии и заплати - Финансови новини

Това намерение среща остра съпротива, а членове на правителството на малцинството вече призоваха за сдържаност. Целта е реформите да влязат в сила през лятото на следващата година, информира investor.bg.

Борн не изключи възможността правителството да прокара съответното законодателство и без гласуване в Националното събрание. Това би могло да стане чрез позоваването на Член 49.3 от конституцията, който позволява парламентът да бъде заобиколен, в случай че в законодателния орган е налице политически блокаж по даден въпрос.

Борн обаче подчерта, че ще бъде дадено предимство на диалога.

Париж - столицата на Франция | Пътуване и туризъм 2022

При представянето днес на проектобюджета на Франция за следващата година финансовият министър Брюно Льо Мер изтъкна необходимостта от реформи и увеличаване на производителността, за да може да бъде съхранен френският социален модел.

Правителството не възнамерява да увеличава данъци, а тъкмо напротив, да осъществи предложените от него намаления на налози, каза той.

Партията на Макрон „Възраждане“ е най-голямата политическа сила в сегашния състав на Националното събрание (долната камара на парламента), но на юнските парламентарни избори изгуби абсолютното си мнозинство, отбелязва ДПА.

 

 

 

financebg.com

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *