Френската полиция търси огледало-убиец на близо 40 души

Париж, Франция /КРОСС/ Антикварите и френската полиция са призовали любителите на старини в никакъв случай да не купуват откраднатото от френски полицейски участък огледало с надпис „Луи Арпо, 1743 год“. За цялата си история на своето съществуване, преминавайки от един собственик на друг, тази старинна вещ е станала причина за гибелта на около 38 човека. „Огледалото е било пазено в склада на полицията, докато някой е проникнал в тях и е откраднал редица вещи, включително и огледалото. Мислим, че крадецът ще се опита да го продаде. Затова искаме по-подбробно да разкажем на обществото легендите, свързани с тази вещ“, е съобщил пред френската преса ръководителят на Парижката асоциация на антикварите Емил Френе.

Огледалото, изработено през 1743 година от известния парижки майстор Луи Арпо, е обгърнато с мистика. Тайнствената личност на неговия създател не предизвиква доверие: Арпо бил подозиран в участие в тайни общества, занимавал се е с черна магия… Но въпреки всичко, той бил великолепен майстор на огледала.
На горната част на рамката са били сложени две златни ангелчета с тръби, заради което огледалото било наречено „Златните ангели“.
През втората половина на XVIII век огледалото било притежание на парижкия банкер Киракос Гандзекеци. На 30 септември 1769 година той тръгнал за рождения ден на сестра си в едно от предградията на Париж. Но така и не стигнал на празненството. Намерили каретата му празна в гората.
През 1853 година втора жертва на антикварния предмет станала 23-годишната Лаура Ноел. Младата жена починала от кръвоизлив в мозъка. По-късно, при странни обстоятелства са си отишли от живота още 37 човека.
На пръв поглед няма нищо общо между смъртта на тези хора. Но има един факт, който ги обединява – всички те са били притежатели на „Златните ангелчета“. Механизмът на „огледалните“ убийства е тема на различни предположения – някои са смятали, че огледалото на Арпо предизвиква кръвоизливи в мозъка, като отразява по определен начин светлинните лъчи, други смятат, че в него има натрупана отрицателна енергия, която предизвиква смъртта, а трети просто са убедени, че огледалото е врата към отвъдния свят.
Каквито и да са причините, май ще е по-добре крадците да върнат огледалото, дори и да не вярват в магии.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *