ЧЕЗ не иска да продава бизнеса си у нас на „Инeрком България“ ЕАД

Чешкото енергийно дружество ЧЕЗ отлага решението за продажбата на активите си в България. Това е съобщил говорител на компанията пред местното издание Lidove Noviny.

Активите на дружеството у нас ще бъдат оценени за трети път, преди да се преприеме стъпка към продажбата им. Искането е поставено от стратегическата комисия на ЧЕЗ, която оценява стойността на снабдителния, разпределителния и ВЕИ бизнеса в България. Идеята е да се провери каква е тяхната „реална цена“ или по-скоро да се търси по-висока стойност на активите.

Според изданието все още няма насрочена дата за следващото заседание на Надзорния съвет на дружеството. Говорителят е споменал също така, че Надзорният съвет е отхвърлил предложение за активите от български купувач – „Инeрком България“ ЕАД, който според запознати бе с най-големи шансове да придобие активите на ЧЕЗ у нас, информира epicenter.bg.

Именно “Инeрком България“ и другото чешко дружество, което оперира в България – „Енерго про“, бяха допуснати до финалния етап на преговорите.

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *