Чудовището от Лох Нес все пак съществува?

© Снимка: www.wordpress.com
Една от най-известните снимки на чудовището Неси в шотландското езеро Лох Нес, „доказваща“ неговото съществуване

 

Чудовището от Лох Нес несъмнено съществува или поне така е твърдял началникът на полицията на Инвърнесшир Уилям Фрейзър в писмо до правителството от 1938 г.
В документа, изпратен до заместник държавния секретар на Шотландия, Фрейзър изразява безпокойствието си от неспособността на полицията да защити нареченото от него „странно същество“ от ловци. В писмото, представено едва днес на британската общественост, се казва: „Без съмнение съществува някакво странно чудовище в езерото Лох Нес. Но е много съмнително доколко е във възможностите на полицията да го защити.“
Предупреждението на Уилям Фрейзър идва пет години след като от британското правителство е поискано да потвърди съществуването на чудовище или водна змия във водите на Лох Нес след десетки съобщения от очевидци и публикуването на неясни снимки на съществото.
Въпросът е представен в британския парламент с искане на провеждане на научно разследване. Архивите сочат, че в крайна сметка е взето решение чудовището, което предизвиква широк обществен интерес и има огромна популярност, да остане необезпокоявано, вместо да пострада.
Писмото на Уилям Фрейзър е представено като част от изложбата „Неразрешена тайна“ на Националният архив на Шотландия, представяща промените в нагласите на правителството към архивите.

Франс прес
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *