Ще се повиши ли биткойнът до края на годината

Въпреки че криптовалутите изгубиха огромна част от стойността си през настоящата година, все още се намират гласове, които предвиждат нови ценови рекорди в близко бъдеще.Ще се повиши ли биткойнът до края на годината.

Резултат с изображение за биткойн

„През декември цената (на биткойна) бе на историческото ниво от 20 хил. долара. Тогава предвидих, че през 2018 г. ще видим дъно от 5 хил. долара и връх от 60 хил. долара. Цена от 5 хил. долара горе-долу вече бе достигната, така че остава да видим дали ще стигне до 60 хил. долара. Аз продължавам да съм уверен в това”, казва Джулиан Хосп, президент и съосновател на TenX – стартъп, предлагащ портфейл за криптовалути и карта за разплащания, предава CNBC. Действително цената на биткойна вече падна до близо 5 хил. долара, удряйки 8-месечно дъно, до цена от около 5 700 долара в края на миналия месец. Впоследствие цената се завърна на възходяща линия, като към момента на подготвяне на материала върви на ниво от 6 210 долара, по данни на CoinMarketCap. За да се сбъдне прогнозата за цена на биткойна от 60 хил. долара, ще бъде нужно някакво голямо събитие през тази година, добавя Хосп. Според него това може да е новина за ETF на база биткойн или позитивно изявление на отделна държава по темата. Ако през 2018 г. не се случи нищо подобно, то ще трябва доста повече време биткойнът да достигне прогнозираните 60 хил. долара, признава предприемачът.

На фона на това, че пърното полугодие на 2018 г. вече е в миналото, Хосп смята, че биткойнът трябва да поскъпне до над 10 хил. долара през август, за да има шанс да достигне въпросните 60 хил. долари. Цената на виртуалните валути обаче не вълнува всички еднакво. По думите на основателя на блокчейн софтуерната фирма ConsenSys и един от разработчиците на Етериум Джозеф Любин, разработчиците сега са фокусирани повече върху изграждането на инфраструктура, отколкото върху цената на пазара, информира blitz.bg. „Нека оставим цената да се определи от самосебе си”, казва той, принзавайки, че високата цена все пак има положителен ефект върху бизнеса.

„Ако цената е висока или ако скача и пада, обикновно е добре за нас, тъй като привлича внимание към нашата екосистема, привлича предприемачи, технологични специалисти и всякакъв друг интерес, който повишава стойността фундаментално”, казва Любин. Към момента на подготвяне на материала етер на Етериум се търгува срещу 435 долара, по данни на CoinMarketCap.  от vlasti.bg

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *