Всички борси стъпват тихо на пръсти

Повечето фондови пазари в Азия бяха нагоре в четвъртък, но страховете, че нарастващата загуба на работни места в САЩ може да изкара извън релси възстановяването на икономиката, остави инвеститорите на ръба.

В Китай акциите продължиха да се търгуват нагоре след резките разпродажби в понеделник. Печалбите в региона бяха ограничени от отчет, който показва, че най-голямата икономика в света е загубила повече работни места, отколкото се очакваше миналия месец.

Новините дадоха на инвеститорите повече причини да се притесняват относно нарастващата безработица, която е удари по потребителското харчене, което пък представлява около две трети от икономическата активност в САЩ и може да спъне икономическия растеж. Отчетът също така намалява очакванията за ключовите данни на правителството за пазара на труда, които излизат в петък.

В момента настроението на пазара е доста предпазливо, казват анализаторите. Последните индикатори запазват предположението, че ще видим слабо възстановяване в САЩ и особено по отношение на потребителското харчене.

Пазарите в момента определено зависят от фундаменталните фактори, когато всички гледат към несигурността и съмненията, допълват анализаторите.

Азиатски фондови пазари

В Япония Nikkei 225 свали 0.4% до 10 237.53 пункта. Южнокорейският Kospi и австралийският основен индекс също бяха надолу.

Всички останали пазари напреднаха, като основният китайски Shanghai индекс добави 3.2% до 2 803.00 пункта, а индексът от Хонг Конг Hang Seng се повиши с 1% до 19 715.38 пункта. Пазарът в Тайван скочи с 0.8%, а бенчмаркът в Сингапур добави 0.5%.

Wall Street

Все още влошеният пазар на труда в САЩ изнервя участниците на пазара, като Wall Street затвори надолу за четвърта поредна борсова сесия в сряда.

Dow Jones падна с 0.3% до 9 280.67 пункта, което оначава четиридневно понижение от 300 пункта или 3.1%. S&P 500 падна с 0.3% до 994.75 пункта, докато Nasdaq слезе с 0.1% до 1 967.07 пункта.

Суровини

Цените на петрола се търгуваха на горната граница в Азия след като приключиха почти без промяна през нощта. Суровият петрол с доставка през октомври добави 17 цента до $68.22 за барел.

Златото падна от тримесечния си връх заради спекулации, че най-голямото му покачване от повече от пет месеца насам може да пришпори някои инвеститори да рапродават метала и да приберат печалби.

Златото с незабавна доставка падна с 0.4% до $974.37 за унция и се търгуваше около $977.20 в Сингапур.

Сред другите ценни метали с незабавна доставка среброто беше нагоре с 0.4% до 15.46 за унция, а платината скочи с 0.5% до $1 237.25 за унция.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *