Дейвид Камерън затяга мерките срещу незаконната имиграция

В реч, в която министър-председателят изреди мерки за затягане на имиграционните правила, той каза, че иска хората да докладват подозренията си за нелегални пребиваващи на британската гранична агенция и горещата линия „Краймстопърс“, на която може да се докладват анонимно престъпления.
Премиерът обяви по-строги правила за получаване на визи, за да бъдат изкоренени „фалшивите“ бракове и други подобни имиграционни престъпления. Освен това той призова роднините, които се присъединяват към семействата си във Великобритания, да могат да говорят английски и да разполагат с достатъчно средства, за да се издържат. За това ще бъде установено минимално ниво на доход за хората, които искат да доведат своите роднини в страната. Планират се и промени в теста за британски гражданство, така че той да включва въпроси за британската история и култура.
Камерън каза, че правителството иска да предоврати това имигрантите да се превърнат в тежест за данъкоплатците и да станат зависими от системата за социални помощи.
Когато голям брой хора пристигнат в нови квартали, като може би не всички от тях могат да говорят езика на тези, които живеят там, или може би не винаги искат да се интегрират, или може би просто искат да се възползват от нашата национална здравна система, за която плащат данъкоплатците ни, има недоволство и напрежение в някои наши общности. И особено важно – докато е сурово и погрешно да се твърди, че имигрантите идват във Великобритания, за да вземат всичките ни работни места, няма съмнение, че лошо управляваната имиграция утежни провала на системата ни за социални помощи и действително позволи на правителства и работодатели да продължават със загубата на хора, останали на социални помощи, когато би трябвало да работят, каза Дейвид Камерън.
Премиерът подчерта, че в съвременния свят е все по-лесно да се пътува и комуникира, а хората са склонни да се местят в различни страни, за да бъдат с хората, които обичат. Правителството обаче трябва да гарантира, че хората, които идват във Великобритания по тази линия, го правят наистина по семейни причини, могат да говорят английски и имат финансовите ресурси да живеят в страната и да допринасят за нейното благосъстояния, обясни Камерън.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *