Доларът под натиск, пазарът не очаква ФЕД да намали значително стимулите

© Blog Finance

Доларът продължи да пада и по време на азиатската търговия, докато пазарите се отдръпват от последните му печалби заради нарастващите съмнения, че Федералния резерв ще намали значително стимулите през следващата седмица. След излезлите в петък разочароващи резултати за трудовата заетост в САЩ дилърите намалиха залозите за каквито и да е агресивни действия от ФЕД, коментира finance.bnr.bg.

В момента прогнозите сочат намаление на стимулите с 10 милиарда през септември в съчетание с изключително предпазлива риторика и никаква промяна на графика за край на стимулите.

Това помага на много от високодоходните валути да се възстановят от скорошните разпродажби. Въпреки това заплахата за подновяване на отлива на капитали продължава да съществува и с това ще се съобразят централните банки на Индонезия, Филипините и Южна Корея, които имат редовни заседания.

Отслабеният долар помогна на еврото да скочи до нива от 1.3325, което не се е случвало от 29 август. По този начин единната валута напълно се възстанови от разпродажбите през миналата седмица, които дойдоха след песимистични коментари от Европейската централна банка. Долар/йена обаче падна много по-малко и дори все още отчита растеж за седмицата. Подновеното търсене на рискови активи и покачването на борсовия индекс Никей помогнаха отчасти да намалеят опасенията за военен удар на САЩ срещу Сирия и това оказа натиск върху йената. Долар/йена тази сутрин беше 99.50, но се отдалечи от върха на 100.62. Ралито на еврото срещу йената също замря и кроса е на 132.52 след 16-седмичния връх на 133.37.

Високодоходните валути също се представят добре като новозеландския долар получава допълнителна сила след изказването на централната банка, че лихвите вероятно се нуждаят от повишение през следващата година. Валутата скочи до близо 4-седмичен връх срещу зелените пари от 0.8137. Австралийският долар също се представя добре и удари 11-седмичен връх от 0.9324 срещу американския си съименик.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *