Илон Мъск напуска ръководната позиция в Twitter

Илон Мъск сподели в Twitter, че новият главен изпълнителен директор на компанията, който все още не е наименуван, ще поеме поста си след около шест седмици. Самият Мъск ще поеме ролята на изпълнителен председател и главен технически директор (CTO), като ще контролира продуктите, софтуера и системните оператори.

Инвеститорите посрещнаха тази промяна с положителни очаквания, което доведе до ръст от над 2% на акциите на Tesla.

Някои инвеститори в Tesla изразиха загриженост относно разделянето на вниманието на Мъск между управлението на Twitter и ръководството на компанията за електрически автомобили, в която той заема длъжността главен изпълнителен директор. През април прогресивни акционери на Tesla публично призоваха управителния съвет на компанията да гарантира, че Мъск отделя повече време на автомобилния бизнес.

Мъск, който е главен изпълнителен директор на SpaceX, купи Twitter за $44 милиарда през октомври. Той бързо внедри значителни промени, включително уволнения на висши ръководители и масови съкращения, засегнати са стотици служители.

Тези действия имаха последици за основния рекламен бизнес на Twitter, тъй като някои компании спряха да плащат за рекламни кампании поради увеличаването на обидните изказвания и реториката на омразата в платформата, документирано от различни групи за защита на правата на човека.

.dark-mode .read-more {background-color: #343a40 !important;}

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Война на валутите: Ще се противопостави ли FedNow на БРИКС?

За да компенсира спада на приходите от реклама, Мъск въведе нова абонаментна услуга, наречена Twitter Blue, която предлага допълнителни функции, като например възможност за писане на по-дълги туитове. През април компанията премахна „наследените“ сини отметки от неплатещите потребители с потвърдена самоличност, което може да доведе до появата на самонаричащи се потребители.

Правителствени и някои корпоративни акаунти ще запазят своите сини и златни отметки за верификация.

Мъск също така позволи на потребители, които бяха първоначално забранени, да се завърнат към платформата и предизвика политически спорове с някои от своите коментари, като например твърдението, че медиите проявяват расизъм спрямо бели и азиатски лица.

През мандата на Мъск като главен изпълнителен директор, Twitter се сблъска с технически грешки и прекъсвания, някои от които съвпаднаха с големи съкращения, които бяха представени като необходими за финансовия успех на компанията.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *