Искрено и лично за по-високи приходи

Ключовата дума за по-високи приходи елоялност. Лоялни ли са удовлетворените потребители?Не винаги.Напоследък е популярно сред авиокомпаниите да изследват степента на лоялност на потребителите си, тъй като разполагат с широка база данни, която им дава тази възможност. Ситуацията не е по-различна и при хотелиерите. Да видим кой и как успява и защо е важно да имате лоялни потребители, ако работите в туристическия бранш.

Да започнем от там, че потребителските очаквания непрекъснато се променят и, ако компанията ви „стои на едно място“ година след година, няма как да ги удовлетвори.Едно нещо е неизбежно сигурно – нужен е релевантен персонален подход.Както започнахме в началото, всяка компания разполага с количества данни и в тези бази от данни, всеки ваш клиент може да има собствен профил, където да видите кога, колко пъти и под какво форма е взаимодействал с вашия бизнес. Колко пъти е отсядал във вашия хотел? Колко пъти и докъде е летял с вашата авиокомпания? Потребителите обичат да се чувстватспециалнии точно това прави персоналният подход.

Малко факти: персонализираните имейли се отварятс 25% пъти в повечеи степента на кликове при тях епо-висока с 51%.Също така26%от „пътешествениците“ в повече ще отговорят на съобщения, свързани с личните им интереси, а с22%повече ще отговорят на оферти за тяхната локация. Всички тези цифри само доказват важността на персоналния подход.Имате данните, знаете защо са важни, идва въпросът как да ги използвате?

Важно е да награждавате лоялните потребители.По този начин им показвате, че не просто ги познавате и не сте ги забравили, но и, че ги цените и те са важни за вас. Подарете им безплатен уикенд в хотела си или им направете 70% намаление от самолетен билет до желана от тях дестинация.Дори и това да ви се струва като жертва от ваша страна в краткосрочен план, в дългосрочен план подобна „жертва“ си заслужава.

Реагирайтесвоевременнопри съществуващ проблем. Не се страхувайте да признаете грешката си, в случай че има такава и така ще спечелитеуважениетона вашите потребители. Не на последно място, интересувайте се от мнението на потребителите си и искайте тяхнатаобратна връзка. Не става въпрос за дълги анкети с 30+ въпроса. Един е въпросът, който има значение за вас и ви дава нужната информация„Бихте ли препоръчали нашия продукт/услуга на ваши близки приятели?“Ако отговорът на повече от 1/3 от респондентите е отрицателен, се налага да потърсите причините и да работите върху тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *