„Орфей Клуб уелнес“ АД се отчете пред акционерите

/ резюме на протокола от събранието/
От регистрирания капитал в размер на 20 808 320 /двадесет милиона, осемстотин и осем хиляди и триста и двадесет/ броя поименни безналични акции с номинална стойност 1/един/ лев всяка една, на събранието са представени 15 142 652 /петнадесет милиона сто четиридесет и две хиляди и шестотин петдесет и две / броя акции, представляващи 72,77 процента от капитала на „Орфей Клуб уелнес“ АД.
Събранието бе открито и ръководено от Величка Делчева , председател на УС на „ОКУ“ АД
След надлежната регистрация на акционерите и техните пълномощници се установи, че е налице необходимият кворум и няма пречки ОСА да заседава и взима решения.
Работата продължи с избирането на председател, секретар и преброител на събранието: съответно Стефан Гълъбов, Димитър Гишин и Маргарита Лозанова…
Беше прочетен дневният ред, публикуван в съответния срок в съобщението за свикване на събранието.
Със сто процента от представените акции бяха приети отчетите за дейноста на дружеството през 2011 година, на Директора за връзка с инвеститорите, докладите на дипломирания експерт-счетоводител, освободени бяха  от отговорност членовете на НС и УС за 2011 година и не се разпредели печалба за 2011 година.
Председателят на събранието представи проекта на УС за промяна на фирмата на дружеството от „Орфей Клуб уелнес“ АД на „Орфей Болкан груп“ АД. Представените акции на ОСА на сто процента бяха против промяната и се запази фирмата „Орфей Клуб уелнес“ АД.
Проекта за промяна на предмета на дейност предвиждаше посредническа и продуцентска деност, мениджмънт на туристически обекти, спа и уелнес центрове, хотелиерство, ресторантьорство, здравословен кетъринг, агентство и търговско представителство в страната и чужбина, онлайн медия, производсво на изделия от дървесина и др. Предложението бе прието без възражения от представените акции.
По следваща точка – промяна в системата на управление, със сто процента от представените акции бе прието предложението от двустепенна/НС и УС/ система на управление да се премине към едностепенна – Съвет на директорите. Събранието реше Съветът на директорите да се състои от три  лица:“Корпорация за технологии и иновации“, и Маргарита Лозанова.
ОСА прие решение месечното възнаграждение на членовете на Съвета на директорите на които няма да бъде възложено управлението да бъде в размер на 1800 лева, за юридическите лица, членове на СД, и 500 лева лева за физическите лица, членове на СД.
Събранието прие и нов устав на дружеството, както и одобри избора на дипломиран експерт-счетоводител Ганка Бъчварона, рег. одитор № 411 при ИДЕС.
ОСА беше закрито по процедура поради липса на предложения за точка „Разни“  изчерпване на дневния ред.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *