„ОПТЕЛА – ЛАЗЕРНИ ТЕХНОЛОГИИ“ АД проведе редовното годишно ОСА

Резюме на протокола от събранието:
От регистрирания капитал в размер на 26 272 085 /двадесет и шест милиона двеста седемдесет и две хиляди и 85/ броя поименни безналични акции с номинална стойност 1/един/ лев всяка една, на събранието са представени 16 089 054 /шестнадесет милиона осемдесет и девет хиляди и петдесет и четири/ броя акции, представляващи 61,24 на сто от капитала на „Оптела-Лазерни технологии“ АД.
Събранието бе открито от Петър Стайков, председател на УС на „Оптела-ЛТ“ АД
След надлежната регистрация на акционерите и техните пълномощници се установи, че е налице необходимият кворум и няма пречки ОСА да заседава и взима решения.
Работата продължи с избирането на председател, секретар и преброител на събранието: съответно Стефан Гълъбов, Димитър Гишин и Петър Стайков..
Беше прочетен дневният ред,, публикуван в съответния срок в съобщението за свикване на събранието.
Със сто процента от представените акции бяха приети отчетите за дейноста на дружеството през 2011 година, на Директора за връзка с инвеститорите, докладите на дипломирания експерт-счетоводител, освободиха  се  от отговорност членовете на НС и УС за 2011 година и не бе разпредели печалба за 2011 година.
Във връзка със следващата точка за промяна адреса на дружеството ОСА реши седалището занапред да бъде в Пловдив, ЖР“Тракия“, ул. „Вълко Шопов“ 14. ОСА реши и промяна във фирмата на дружеството: от „Оптела-лазерни технологии“ в „Оптела“ АД. ОСА реши и промяната в предмета на дейността на дружеството: дружеството да бъде верига от автосервизи,високотехнологични услуги по сервиза на автомобила, ремонт, тунинговане, автомобили под наем, външнотърговска дейност, металорежещи машини, машиностроителни и лазерни услуги, софтуерно посредничество и участия и др.
По следваща точка – промяна в системата на управление, със сто процента от представените акции бе прието предложението от двустепенна/НС и УС/ система на управление да се премине към едностепенна – Съвет на директорите/СД/.  Събранието реше Съветът на директорите да се състои от пет лица:“Корпорация за технологии и иновации“, Фондация „Международен институт за изследване на кооперациите“, Димитър Тинков, Иван Нейчев и Огнян Бояджиев.
ОСА прие решение месечното възнаграждение на членовете на Съвета на директорите на които няма да бъде възложено управлението да бъде в размер на 1800 лева, за юридическите лица, членове на СД, и 500 лева лева за физическите лица, членове на СД.
Събранието прие и нов устав на дружеството, както и одобри избора на дипломиран експерт-счетоводител Стоян Тинчев, одитор №151при ИДЕС.
ОСА беше закрито по процедура поради изчерпване на дневния ред след точа „Разни“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *