Пазарът на бизнес имоти в Европа остава силен

Въпреки смесените икономически сигнали пазарът на бизнес имоти в Европа остава силен, като се очаква ръст на наемните равнища и на доходността на ключовите пазари на континента, прогнозират от консултантската компания Knight Frank, цитирани от онлайн изданието property-magazine.eu.

С изключение на Франкфурт, капиталовите стойности на бизнес имотите във всички основни градове в Европа остават под достигнатите преди кризата върхови нива. Очаква се те да продължат да нарастват, прогнозира компанията.

Като цяло доходността от първокласните активи се очаква или да се запази, или леко да се подобри на по-второстепенни пазари, като Амстердам, Брюксел, Мадрид и Милано.

Най-значителен ръст на наемните равнища се очаква в Лондонското Сити, както и във Франкфурт, Милано и Мадрид. Наемите най-вероятно ще останат стабилни в Париж, Амстердам, Брюксел и Уест Енд в Лондон, допълват от компанията.

Резултатите от проучване на консултантите сред 200 инвеститори в глобален мащаб показват, че тази година Испания е най-предпочитаната дестинация за вложения в бизнес имоти. Страната е избрана на първо място от 26% от анкетираните, като детронира Великобритания от лидерското място. От анкетираните 25,3% са посочили Великобритания като свой първи избор за насочване на вложенията, а 19,2% са избрали Германия.

“Европа се връща на картата на инвеститорите. Пазарът достигна дъното и посоката на развитие, по наше мнение, е и ще остане положителна през следващите 12 месеца, макар и с известни различия между отделните пазари”, коментира Крис Бел, управляващ директор за Европа в компанията.

Той прогнозира, че през следващите 12 месеца пазарът ще продължи да еволюира към “нормалност” на фона на засилващото се бизнес доверие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *