Преглед на печата

Във „Фейсбук“ нa няколко пъти бяха пускани фалшиви сигнали за убийство и пребити младежи. Информациите подлудиха полицията и накараха стотици рокери и мледи хора да обикалят напразно различни места в страната, пише Стандарт. 24 часа цитира един от пострадалите от Катуница в нощта, когато загина 19-годишният Ангел. Според Петър Георгиев, Кирил Рашков е подменил шофьора, който смаза момчето, с друг човек в Турция. Вестникът посочва още, че всички имоти и банкови сметки на фамилията Рашкови са блокирани от данъчните.
Купувате си автомобил и ако до 14 дни след сделката не впишете колата към областния КАТ, към който се водите по постоянен адрес, старата й регистрация ще стане невалидна. Такава промяна в Наредбата за регистрация на МПС готви МВР заради множеството случаи румънци, които карат автомобили с български номера, а при инцидент искат обезщетение от нашите компании, пише на първата си страница Труд.
С 6.67% поскъпва природният газ от 1 октомври. Това беше окончателното решение не ДКЕВР след проведеното открито заседание и консултативен съвет, посочва Пари.
Сурогатни майки да стават само жени на възраст до 48 години, ако биологичните родители искат да кандидатстват за финансиране на процедурите по асистирана репродукция от държавата. Това задължение ще обсъдят и гласуват следващата седмица депутатите в здравната и социалната комисия, пише Монитор.
Българите гледат на приемната грижа за деца от инситуциите като на бизнес. Според проучване за всеки четвърти средствата, отпускани за приемна грижа, са решаващ фактор при решението за отглеждане на малчуган от социален дом, посочва Новинар.
Социалните партньори са постигнали договореност за увеличение на минималните осигурителни прагове през 2012 година при 32 от общо 80 икономически дейности, отбелязва Класа.
Таванът на застраховката професионална отговорност на туроператорите ще се увеличи за фирмите с голям оборот. За това са се споразумели туристическият бранш и икономическото министерство, пише Дума.
Лошите и преструктурирани кредити в портфейла на банките показаха, че през август те са били в лятна летаргия, отбелязва Дневник като цитира данни на БНБ. Стремежът на държавата да пести пари от отчуждителни процедури и хаосът при изготвянето на пазарните оценки се израждат във финансов рекат и правен тормоз върху десетки фирми и граждани. Почти всяко решение за отчуждаване на земя заради строителство на пътища води до дела, които по правило се печелят от жалбоподателите, тъй като определяните от държавата обезщетения масово се изчисляват в нарушение на закона, посочва Сега.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *