Преглед на печата

Новата българска кандидатка за комисар днес отива на изпит пред Европарламента. Кристалина Георгиева се е поучила от Румяна Желева, пише вестник СЕГА.
ТРУД представя на страницата си „Общество“ проблемните възли в управлението след случая „Желева“. „С промените в кабинета Борисов обезоръжи критиците“, отбелязва изданието. Водещият материал на вестника е озаглавен „СДС вади как Доган е раздавал порциите“.
„Писмо до султана носи 1.6 милиона“, пише СТАНДАРТ по същия повод и допълва, че кметове си набавяли пари за път и вода с молба към Сокола. Изданието дава и отговора на ДПС – „Нормално е да се пише до депутатите“, отговаря Лютви Местан.
Под заглавие „Паника за мутанти“ СТАНДАРТ разглежда на две страници промените в Закона за генномодифицираните организми. „Хляб, кебапчета и салами са замърсени с чужди гени“ – така е озаглавено интервюто в 24 ЧАСА с председателя на екологичното сдружение „Агролинк“ Светла Николова. „Алергии, малформации и рак ни носят продуктите на генното инженерство, дори учените не знаят какво правят“, гласи подзаглавието на интервюто. „Борисов спира мутантите“, пише от своя страна МОНИТОР и допълва, че генномодифицираните храни ще се разрешават само за наука.
„До 40 на сто орязаха бюджетите на болниците“ – под това заглавие ТРУД представя таен списък на Националната здравноосигурителна каса, с който вестникът разполага. „Тревожното в списъка е, че най-силно са „ударени“ университетските болници“, отбелязва вестникът.
„След одит на Сметната палата – Пътната агенция и фонд „Земеделие“ на прокурор“ е заглавие от първа страница на МОНИТОР. НОВИНАР съобщава също на първа страница, че чиновници във фонд „Земеделие“ си раздали 2 милиона лева премии. „България сама замрази 3.2 милиарда евро за земеделие“, пише вестник СЕГА и пояснява, че след одит на дирекция „Земеделие“ в Еврокомисията се налага промяна на наредбите, по които се приемат документите на кандидатите по Програмата за развитие на селските райони.
„Всяка четвърта компания у нас – жертва на икономическа измама“ пише вестник КЛАСА, като цитира проучване на Прайсуотърхаус Купърс. „Всеки трети от обектите на финансово престъпление у нас признава, че е претърпял случаи на корупция или подкуп“, допълва вестникът.
ДНЕВНИК забелязва „първи сигнали от банките за размразяване на кредитите“. Пускат се нови оферти с облекчени условия, намалени лихви и бонуси, пише вестникът и допълва, че ипотечните заеми се очертават като най-динамичният продукт за 2010 г.“Банките излизат от ледената епоха“, гласи заглавието на една от статиите по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *