Ръст на долара, спад на биткойна.

На петък щатският долар се повиши и пое към най-големия си седмичен ръст от февруари насам.

В същото време еврото се понижи незначително спрямо долара, достигайки $1.091, след като предишния ден спадна до най-ниското си ниво от 11 април – $1,09.

Спад в цената на Биткойн

Цената на Биткойн спадна значително с почти 10% през последните 7 дни, предизвиквайки опасения относно нивото на подкрепа от $25,000 и дали то ще остане. Трейдърите и инвеститорите следят внимателно пазара, за да видят дали цената на биткойн (BTC) ще се стабилизира и ще се възстанови.

Настоящите пазарни нагласи и ценовото действие ще играят ключова роля при определянето на бъдещата посока на Биткойн и дали актива може да възстанови възходящата си инерция. От края на април Биткойн се търгува под психологически значимото ниво от $30,000, а инвеститорите се борят с фалитите на банковата индустрия и други макроикономически проблеми.

Въпреки серията от банкови фалити в САЩ, последната финансова катастрофа не успя да повиши цените и Биткойн падна под $27,000. Най-голямата криптовалута по пазарна капитализация се понижи с повече от 3,5% през предходния ден, достигайки до нивото около $26,150.

На 10 май Биткойн се потопи под $27,000 за първи път от март насам, след което се възстанови, но по-късно отново се понижи. Изглежда, че банковата криза в САЩ не успя да предизвика ръст в цените на BTC/USD.

На 11 май токенът продължи губещата си серия за 8-ма поредна сесия, достигайки най-ниското си ниво за последните 8 седмици. Непрекъснатият натиск може да се дължи на отрицателните развития в цялата крипто индустрия.

С други думи, в момента флагманската криптовалута преживява значителен спад, тъй като падна под критичното ниво на подкрепа от $26,800. Това низходящо движение има потенциал да продължи към следващото ниво на подкрепа при $25,450. От друга страна, ако Биткойн успее да надмине нивото от $26,800, това може да означава възможно обръщане на посоката нагоре, насочено към нивото от $28,300.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *