Треска за основните лихви

В понеделник японските власти ще представят данните за капиталовите разходи. В Китай пък ще бъде публикуван ревизираният доклад за производствената активност – един водещите икономически индикатори.

В Обединеното кралство също се очаква доклада за производствената активност. Пазарите в САЩ и Канада пък ще останат затворени, заради Деня на труда.

През втория ден от седмицата централната банка на Австралия ще обяви решението си относно основната лихва. Банкерите ще представят и плановете си за средносрочното бъдеще на монетарната политика.

Освен това в страната ще бъдат публикувани и официалните данни за продажбите на дребно, които съставляват по-голямата част от цялостната икономическа дейност, както и доклада за баланса по текущата сметка.

В Япония се очакват данните за средните доходи, които са тясно свързано с потребителските разходи.

Испания ще публикува официалните си данни за промяната в броя на безработните – водещ индикатор за икономическото здраве. В Швейцария пък се очакват правителствените данни за брутния вътрешен продукт (БВП) през второто тримесечие – най-широкият индикатор за икономическата активност и водеща мярка за състоянието на националното стопанство.

Във Великобритания пък ще бъдат публикувани данните за строителната активност.

В сряда Австралия ще представи данните си за БВП през второто тримесечие.

Еврозоната ще публикува официалните данни за продажбите на дребно, а в Испания, Великобритания и Италия се очакват отчети за дейността на секторите на услугите.

САЩ и Канада от своя страна ще представят данните за търговските си баланси – разликата между стойността на вноса и износа.

Късно в сряда Канадската централна банка ще обяви решението си за основния лихвен процент.

В четвъртък австралийските власти ще представят официалните си данни за търговския баланс. В Япония пък се очаква решението на ЯЦБ относно лихвените нива. Заседанието на централните банкери ще бъде последвано от пресконференция.

В еврозоната Испания и Франция ще проведат търгове за 10-годишните си държавни облигации. В Германия пък се очакват правителствените данни за фабричните поръчки – водещ индикатор за производството.

Също както ЯЦБ, АЦБ и ЕЦБ също ще обявят решенията си за основните лихви. В САЩ пък ще бъдат публикувани данните за работните места извън земеделския сектор, както и седмичния отчет за първоначалните молби за безработица.

През последния ден от седмицата в Германия се очакват официалните данни за търговския баланс и индустриалното производство. Швейцарската национална банка пък ще представи статистиката за валутните си резерви.

Междувременно също в Швейцария се очакват правителствените данни за инфлацията на потребителските цени, която съставлява по-голямата част от общата инфлация.

В Обединеното кралство ще бъдат публикувани данните за промишленото производство, очаквания на потребителите за инфлацията, както и статистиката за търговския баланс.

Канада от своя страна ще представи официалните данни за промяната в броя на заетите лица, докато в САЩ се очаква правителствения доклад за заплащането извън земеделския сектор, както и данните за средните почасови доходи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *