УниКредит Булбанк се включи в балкански проект за микрокредитиране

Инициативата е част от глобален проект за участие в икономическото развитие на Балканите Снимка: sxc.hu

Новини по темата

България е сред страните, взели най-големи заеми от СБ през 2007 г.

Чешката ЦБ изненадващо повиши лихвите с 25 базисни пункта

Основни грешки при теглене на ипотечни кредити

Ключови думи

УниКредит Булбанк, микрокредитиране, финанси

коментирай изпрати запази принтирай

УниКредит Булбанк пуска изгодни инвестиционни кредити за български малки и средни предприятия по програма на Италианското министерство на международната търговия (Ministero del Commercio Internazionale).

Този вид финансиране дава възможност за лесен и изключително преференциален достъп на малкия бизнес у нас до европейски парични фондове, поясниха от УниКредит Булбанк.

Инициативата е част от глобален проект за участие в икономическото развитие на Балканите и се реализира по силата на Договор за Балкански проект за микрокредитиране, сключен между UniCredit Holding и Министерство на Международната търговия на Италия.

По силата на това споразумение УниКредит Булбанк ще предоставя у нас преференциални заеми за финансиране на инвестиционни нужди като покупка на оборудване, машини и съоръжения, млеконадойни крави и др.

Кредитите по програмата на италианското правителство могат да бъдат с размер до 10 000 евро със срок на погасяване до 5 години.

Този вид заеми са освободени от такси за разглеждане както и от комисионна за управление и обработка.

Банката не начислява и никаква наказателна такса за предсрочно погасяване. Лихвата е фиксирана и е валидна за целия период на заема без промяна и към момента е само 5.46%.

Като обезпечение служат само закупувания актив и залог за бъдещи вземания.

От кредитите могат да се възползват малки местни фирми с годишен размер на нетните приходи от продажби до 2 млн. лева.

Фирмите могат да бъдат настоящи клиенти на УниКредит Булбанк без кредитна експозиция досега, както и нови клиенти, препоръчвани и реферирани от официално регистрирани в страната браншови асоциации – например Националната занаятчийска камата, Националната асоциация на млекопроизводителите в България и други, одобрени от управителния съвет на банката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *