14,058 млн. произведени коли в Китай

От януари до юни в Китай са произведени 14,058 милиона автомобила и са продадени 14,066 милиона, което представлява увеличение съответно с 4,2% и 5,6% в сравнение с миналата година.14,058 млн. произведени коли в Китай.

Резултат с изображение за китайски коли заводи

Скоростта на продажбите се е увеличила с 1,8% в сравнение със същия период на 2017 г. Като цяло производството и продажбата в този отрасъл са по-добри от прогнозите в началото на годината.

Износът на китайски автомобили също се е увеличил. От януари до юни са изнесени 512,000 автомобила, което е с 29,4% повече в сравнение със същия период на миналата година.

Производството на китайски автомобили с нови енергийни източници се развива с бързи темпове. От януари до юни са произведени 413,000 такива превозни средства и продадени 412,000 от тях, което е увеличение съответно с 94,9% и 111,5% в сравнение със същия период на миналата година. Китайската асоциация на автомобилната индустрия заяви, че в бъдеще нуждите на потребителите ще бъдат по-разнообразни и индустрията има историческата възможност за преструктуриране и засилване на отрасъла./Радио Китай

На практика Китай нарежда на повечето чуждестранни компании като Volkswagen и Ford да продават минимално количество автомобили, задвижвани от „нова енергия”, като промените влизат в сила от 2019 г. Това означава, че тогава поне 10% от колите на определена марка трябва да са екологични, а от 2020 този процент отскача на 12.

Освен това Китай влиза в лагера на държави като Великобритания и Франция, които планират да забранят продажбата на нови бензинови и дизелови автомобили от 2030 година. Властите са изчислили, че тези промени ще доведат до производството на 1 милион и повече електромобили на година, но темпото допълнително ще се ускорява, тъй като целта е изкарването на пътищата на 200 милиона коли, които използват „алтернативна енергия”.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *