Adidas представи обувки произведени само от роботи

Компаниите все по-често използват роботи, които да създават техните продукти. Изчисленията показват, че навлизането на машините в компаниите ще отнеме около 5 милиона работни места само в САЩ още до 2020 година.

Международната организация по труда пък алармира за възможната загуба на 137 милиона работни места в Азия за сметка на роботите през следващите 20 години.

Производителят на спортни стоки и обувки Adidas залага твърдо на навлизането на роботиката в бизнеса. Те вече имат функционираща фабрика в Германия, която почти изцяло се обслужва само от роботи. Компанията сега представи първия модел обувки, произведен там.

Това е моделът Futurecraft M.F.G (предназначени за пазара в Германия), обувки за бягане с традиционната за Adidas плетка отгоре и 3D принтирана подметка.

Още по-любопитното е, че Adidas вече са автоматизирали и процеса по създаване на дизайна чрез технологията ARAMIS, която улавя движението.

Според Бен Хийт, вицепрезидент по дизайна, M.F.G. Е пример за това, как използването на роботи, може да създаде по-добре пасващи обувки за атлетите, пише classa.bg.

„Фабриката ни позволява да използваме данни и анализи, вътрешна информация от реалността, за да създаваме обувки, които да са от полза за атлетите“, се казва в прес-съобщението.

Компанията очаква да създаде фурор в индустрията с новата си Futurecraft линия, макар че засега ще бъдат предложени само 500 чифта от новия продукт. Новата роботизирана фабрика ще заработи на пълен капацитет през 2017 г.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *