Alitalia най-после продадена

В неделя съветът на диреккторите на италианската самолетна компания Alitalia взе окончателно решение за продажба на предприятието на най-големия в Европа френско – холандски авиоконцерн Air France-KLM, съобщи агенция AP с позоваване на заявление от ръководството на Alitalia.
Решението е взето с анонимно гласуване след среща на съвета на директорите, продължила 16 часа. Според условията на сделата Air France-KLM ще заплати една акция за всеки 160 акции на Alitalia. Френско холандската авиокомпания също така ще влее значителни финансови средства в бюджета на Alitalia за развитие на компанията.
РИА Новости припомня, че през декември 2007 съветът на директорите на Alitalia препоръча да се водят специални преговори за продажбата на държавния дял от 49.9% от работещото на загуба италианско дружество с Air France-KLM. Италианското правителство е в преговори с Air France-KLM от средата на януари. Тогава италианското правителство изпрати на ръководството на Alitalia писмо, с което изрази одобрение за водените специални преговори с френско – холандската компания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *