Euronext вече притежава 61,4% от борсата в Осло

Европейският борсов оператор Euronext NV съобщи , че вече притежава 61,4% от фондовата борса в Осло, след като през миналата седмица основния конкурент в лицето на американската Nasdaq Inc. оттегли своята оферта.Euronext вече притежава 61,4% от борсата в Осло.

Euronext подаде за пръв път офертата си за придобиване Oslo Stock Exchange на 14-ти януари тази година, след което беше последвана и от оферта на Nasdaq, информира bnr.bg.

И двата водещи борсови оператора (Nasdaq и Euronext) предложиха по 158 норвежки крона в брой за една акция на Oslo Bors, или около 700 млн. евро за контролиращия пакет в единствената останала независима скандинавска фондова борса.

На 31-ви май Euronext пък направи безусловно предложение, изтичащо на 28-и юни, при същите условия (плюс фиксирано лихвено плащане от 3,21 норвежки крони на акция) за всички издадени и непогасени акции, които все още не притежава.

„Като част от семейството на Euronext, Oslo Bors VPS ще продължи да бъде силна и водеща Северна борса и ще стане център на амбициите на Euronext в региона. Сега ще започнем да работим с ръководството и служителите на Oslo Bоrs, за да изградим нашата обща стратегия в полза на всички заинтересовани страни“, обяви Стефан Бужна, главен изпълнителен директор и председател на управителния съвет на Euronext.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *