Experian въвежда нов стандарт при аналитичните решения

Experian разработва нов модел за предлагане на аналитични решения, който да позволи на малките и средни компании да имат достъп до услуги, които досега са ползвани от големи банки и корпорации. Това ще доведе до разширяване на пазар на услуги, които компанията предлага, с въвеждането на нов сегмент. Предоставянето на Software as a Service (SaaS) ще се тества и конфигурира от екипите на Experian в България.

„Бизнесът се развива и днес виждаме, че малките и средни предприятия искат да имат достъп до работещи инструменти за взимане на решения, за да се конкурират с големите играчи в съответния сектор. В същото време, те не искат или не могат да правят големи инвестиции, затова им трябва нещо извън стандартните решения, което да бъде достатъчно ефективно“, – сподели Ейми Шалфен, глобален директор Обслужване и доставка на аналитични решения в Experian.

SaaS е модел от типа еднo-към-много, където Experian ще хоства софтуера и ще го предоставя на клиентите през интернет. Екипът в българския офис ще тества новото решение, като проектът стартира на 1 юли. Процесът ще включва писане на сценарии и автоматизация. Ще се използват технологии като Cucumber, Gherkin и Selenium. „Има няколко предизвикателства, но в екипите ни работят специалисти, които обичат да излизат извън границите на комфорта, за да създадат нещо ново“, – коментира Милен Стефанов, старши QA инженер в Experian.

Освен тестването на приложението, в България ще се прави конфигурирането на софтуера. „Това наистина е една нова технология, която ще трансформира пазара на аналитични решения и в бъдеще ще стане стандартен модел за работа в индустрията“, – каза Александрина Гиндева /на снимката/, мениджър Бизнес анализи в Experian.  Технологията SaaS помага и за разгръщане на иновациите, като улеснява доставянето на подобрения на продуктите чрез непрекъснато разработване на софтуер на една обща платформа.

Няколко думи и за самата компания, която е водещата в тази ниша. Дори може да се каже, че безспорно Experian e глобален лидер в предоставянето на информация и аналитични решения. Компанията помага на бизнес клиентите си в управлението на кредитния риск, превенцията от измами, по-доброто таргетиране на маркетинговите предложения и в автоматизирането на вземането на решения, както и на хората да управляват своите кредитни профили, включително и да ги предпазим от кражба на самоличността. Experian има свои подразделения в 37 държави, в които работят над 17 000 служители. Experian plc е листната на Лондонската стокова борса (EXPN) и е включена в индекса FTSE 100. През 2016 г. сп. Forbes обяви Experian за една от „Най-иновативните в света“ за трети пореден път.

 

Стефан  ПРОНЧЕВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *