„News of the World“ е подслушвал поне 6 хиляди човека във Великобритания

Адвокатът твърди, че тези данни му е съобщил един от ръководителите на Скотланд Ярд – Марк Мабърли още през 2008 година, но според полицията, Мабърли не е говорил за толкова много „жертви“.
По-рано тази седмица лондонският съд задължи частния детектив, който се е занимавал с „прослушването“ на телефонните разговори на кралското семейство и предоставянето на информацията от тях на журналисти от вестника, да му предостави и други информации, които биха могли да помогнат при разследването и на други подслушвания на известни личности.
Частният детектив Глен Мюклер бе осъден през 2007 година само по едно дело за подслушване. Сега съдиите искат да знаят повече подробности и за другите разговори. През последните седмици редица актьори, музиканти, членове на бившето правителство и дори бившият британски премиер Гордън Браун заявиха, че е възможно да са били обект на подслушване.
Мърдок се смята за политически съюзник на сегашния премиер на Великобритания Дейвид Камерън и разширяването на скандала около подслушването на телефонните разговори и вестника на Мърдок може сериозно да навреди на Консервативната партия.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *