Revolut оперира в САЩ

Основаното в Англия приложение за дигитално банкиране Revolut стартира на 24-ти март, в Съединените щати.Revolut стартира в САЩ.

Резултат с изображение за „Revolut“

Инвеститорите ще трябва да изчакат да започне функцията за търговия с крипто.

Представянето на Revolut в САЩ следва голямо партньорство с Visa през октомври, което проправи пътя за глобалното разширяване на финтех еднорога до 24 нови пазара, включително Северна Америка. Същия месец тя разшири партньорството си с Mastercard за по-нататъшно подпомагане на предлагането в САЩ.

Резултат с изображение за „Revolut“

Банката претендент вече е утвърдена в Европа, като има над 10 милиона потребители.

В допълнение към модернизираните услуги за превалутиране, Revolut даде възможност на потребителите да купуват и продават криптовалути от 2017 г. – с текуща поддръжка за Биткойн (BTC), Етериум (ETH), Лайткойн (LTC), Биткойн Кеш (BCH), XRP .Revolut стартира в САЩ.

Чад Уест, директор по маркетинг и комуникации в Revolut, каза, че фирмата все още не е стартирала крипто поддръжка, тъй като “реши постепенно да внедрява допълнителни услуги на американския пазар, вместо да пусне всичко наведнъж”.

Компанията планира да обяви допълнителна информация за своята криптовалутна услуга през следващите седмици, информира cryptodnes.bg.

Средства, осигурени от FDIC

Новите американски клиенти на Revolut ще трябва да преминат през проверка на идентичността (KYC), за да бъдат одобрени, след което могат да отворят акаунт, достъпен от смартфон.

Чрез партньорство с Metropolitan Commercial Bank, Revolut предлага също FDIC застраховка до $ 250,000 и възможност за получаване на заплата до два дни предварително чрез директен депозит.

Резултат с изображение за „Revolut“

Revolut постигна статут на еднорог през пролетта на 2018 г., като получи оценка в размер на 1,7 милиарда долара след инвестиционния кръг от серия C.

 

 

 

financebg.com

Един коментар към “Revolut оперира в САЩ

  • 26.05.2020 на 14:21
    Permalink

    Новината е добре дошла за една от най-многолюдните държави в света. Сигурен съм, че масово американците ще започнат да ползват опцитие в приложението, макар че съм скептично настроен дали ще се интересуват от основната функция на картата. Времето ще покаже …

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *