Revolut стартира търговия с акции без комисионна

Водещият британски финтех Revolut днес обяви стартирането на платформата за търговия с акции без комисионна за 26 пазара, сред които и всички потребители на компанията в България. Над 80 000 потребители в страната вече могат да извършват търговия с акции по лесен и достъпен начин.Revolut стартира търговия с акции без комисионна.

От новата функционалност могат да се възползват потребители с план Metal, Premium или Standard

Потребителите с план Standard ще могат да правят до 3 сделки без комисионна на месец, докато тези с план Premium ще могат да правят до 8 сделки без комисионна на в рамките на 30 календарни дни. Клиентите на Revolut Metal пък вече могат да извършват неограничени сделки без комисионни на месец. За тях услугата е достъпна от миналия месец.

Всички сделки отвъд тези лимити ще бъдат таксувани с £1 на сделка. Revolut начислява прозрачна 0,01% годишна такса на потребители с планове Standard, Premium и Metal за съхранение на парични средства въз основа на стойността на клиентското портфолио, информира economic.bg.

„Радваме се да предоставим достъп до фондовия пазар на още повече хора и да направим финансовите услуги по-приобщаващи, иновативни и достъпни. Ще продължим да надграждаме търговския продукт, като ще дадем достъп до различни пазари и продукти в близко бъдеще“, каза Андре Мохамед, ръководител Wealth & Trading в Revolut.

Компанията обяви, че добавя още 150 американски акции, от които клиентите могат да избират, включително компании като Twilio, Worldpay и Groupon. Така потребителите на Revolut вече имат достъп до над 450 американски акции и могат да теглят месечни извлечения директно от приложението.

Британската компания въведе и възможност за закупуване на частични (фракционни) акции за едва 1 долар, което ще улесни инвеститорите, на които им се налага да купят минимум една акция в дадена компания, особено когато става дума за гиганти като Amazon, където стойността на една акция може да надхвърли хиляди долари.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *