SafeMoon Smart договор претърпя експлоатация на стойност няколко милиона.

Екипът на SafeMoon бързо реагира на ситуацията и предприе мерки за нейното решаване.

SafeMoon е платформа за иновации, включително блокчейн, метавселена, NFT и изграждане на Web3. От март 2021 г. насам компанията е изправена пред няколко правни проблема и скандали.

PeckShield, компания в индустрията на блокчейн сигурността, проведе анализ на произшествието и установи, че за пропуска е отговорен администраторски ключ в един ъпгрейд, който е донесъл бъг за публично изгаряне. Разработчик в областта на Web3, който използва псевдоним „DeFi Marк“, заяви, че кражбата е причинила щети за $8,9 млн. и представлява „много ясен пропуск“.

Нападателят използва функцията „public burn“, за да премахне токените SFM от ликвидния WBNB пул на SafeMoon, като изкуствено повиши стойността на токена и продал SFM в пула на завишена цена. Това доведе до изтриване на останалите WBNB в пула.

След това нападателите публикуваха съобщение в сделката, че ще върнат украдените средства и вече са изпратили 4 000 BNB на стойност $1,2 млн.

Цената на SFM беше намалена с около 30% след нарушението на сигурността, но в момента на написването на статията тя се стабилизира малко и търгува около $0,00020.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *