Visa откри центрове за трансакции в Сингапур и Великобритания

Visa разширява капацитета си за обработка на трансакции в света с два нови центрове за данни в Сингапур и Великобритания. Те ще увеличат скоростта, гъвкавостта и географското разнообразие в инфраструктурата на Visa, като подсилят възможностите на компанията за подсигуряване на нови и усъвършенствани начини за разплащане в днешната хипер свързана глобална икономика.

„Свидетели сме на исторически преход от аналогови към дигитални разплащания и търговия. Растящото мнозинство от хора, навсякъде по света, изоставя парите в брой и вместо това посяга към своите карти и устройства за разплащане. Чрез нашите технологични инвестиции в Азия и Европа увеличаваме мащаба на инфраструктурата, за да посрещнем огромното търсене в дигиталните и мобилни разплащания, като същевременно поддържаме сигурната, удобна и винаги активна услуга, която нашите клиенти и партньори очакват,“  каза Раджет Танеха, изпълнителен вицепрезидент по технологиите във Visa.

Центровете за данни в Сингапур и Великобритания ще допълнят вече съществуващите съоръжения за обработка на Visa в Северна Америка. С четири синхронизирани центъра за данни, ще бъде сведена до минимум вероятността от смущения в обслужването на 16 600 финансови институции, милиони търговски обекти и 3 милиарда карти. Центровете са оборудвани с най–добрата технология, която включва високопроизводителен хардуер и енергийно-ефективна инфраструктура за електроенергия и охлаждане. Visa планира да започне обработката на глобални трансакции в двете съоръжения през 2018 г.

Център за данни във Великобритания

През юни 2016 г. Visа обяви за завършено придобиването на Visa Европа, като започна и многогодишен процес, за да внедри двете компании в една глобална организация със споделена технологична платформа. Тази интеграция добавя 3200 европейски банки-клиенти към VisaNet, глобалната мрежа за обработка на транзакции на компанията и включва реконструкция на стария център за данни на Visa във Великобритания.

След като бъде напълно обновено, съоръжението от 10 000 квадратни метра ще спомогне за повишаване на оперативната гъвкавост за клиентите в региона, като същевременно ускори скоростта на пускане на пазара на иновации за разплащания на европейския пазар.

„Стартирането на най-модерния ни център за данни в Европа е критичен момент, позволяващ на всички наши клиенти и партньори да се възползват от глобалните технически ресурси и активи на Visa”, казва Бил Шейди, главен изпълнителен директор на Visa за Европа.

Център за данни в Сингапур

Центърът за данни на Visa в Сингапур е първият за обработка на трансакции на Visa в Югоизточна Азия и ще обслужва клиенти, картодържатели и търговци в региона и в глобалната мрежа на Visa.

„Като централа на Visa в Азия, Сингапур вече е основен хъб за бизнеса на глобалната платежна компания. С новия център за обработка на данни в Сингапур укрепваме способността си да посрещаме нарастващото търсене на дигитални разплащания, като същевременно ускоряваме темповете на генериране на иновации в разплащанията в Азиатско-Тихоокеанския регион,” казва Крис Кларк, изпълнителен директор на Visa за Централна Азия.

„Радваме се, че Visa избра Сингапур за местоположение на новия си център за данни, като по този начин подкрепя позиционирането на града като надежден бизнес и технологичен партньор. Тази инвестиция прави бизнес отпечатъка на Visa в Сингапур по-осезаем и е доказателство за регионалното лидерство на Сингапур в управлението на данни,” казва Келвин Уонг, помощник-управител на Съвета за икономическо развитие в Сингапур.

Новият център за данни е третата основна инвестиция на Visa в Сингапур през последните две години. През септември 2016 г. Visa отвори първия международен кампус на Visa University в центъра на Сингапур. През април 2016 г. Visa откри Сингапурския иновационнен център – дестинация за клиенти, партньори и разработчици в региона, за да работи с експертите на Visa и съвместно да създават приложения от следващо поколение.

 

Ели ЯНЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *